Safe School heeft:

• 12 jaar ervaring op scholen door heel Nederland;
  • tools om in een dag tot de kern van een probleem te komen;
  • ervaren begeleiders die werken vanuit hun hart;
  • een methode om inzicht in de klas en groepsdynamiek te krijgen;
  • een programma met diepgang en plezier.
“Het zijn onze kinderen die het verschil kunnen maken en wij volwassenen die mogen inspireren.”

Safe School heeft als missie om samen een veilig schoolklimaat te creëren. Het streven is een school waar iedereen zichzelf kan zijn en tot bloei kan komen. Een plek waar een gevoel van samen heerst in plaats van afgescheidenheid en waar onderlinge verschillen niet tot oordeel leiden, maar juist een kracht zijn om samen dingen tot stand te brengen.

Safe School staat voor verbinding, bewustwording en plezier. Op een speelse manier zien de leerlingen dat de verantwoording om een leuk jaar te hebben bij hunzelf ligt.

Ons programma: “Een bijzonder jaar” is krachtiger en zinvoller dan ooit.

• Interactieve opdrachten *
  • Safe Talk
  • Professionele video compilatie **
  • Muziek afspeellijst van de klas (Spotify)
  • Optioneel: Muzikaal optreden (intro + afsluiting)
“Iedereen is het waard om de mooiste versie van zichzelf te zijn.”

Met dit programma krijgt de klas:

• inzicht in wie en wat ze wel en niet zijn;
  • meer zelfvertrouwen;
  • manieren om met angst en schuld om te gaan;
  • meer verbinding met zichzelf en de klas;
  • inzicht in het hoe en waarom de dingen gebeuren;
  • tools om overtuigingen om te buigen;
  • handvatten om hun gift te ontdekken;
  • meer begrip voor elkaar.

Wat speelt er in jouw binnenwereld? Jouw binnenwereld is zichtbaar in de buitenwereld. Het is een inside job. En zo is het ook voor de kinderen. Zij spiegelen als geen ander wat ze voelen, wat ze denken. Samen kijken naar de gevoelens die achter de maskers zitten kan zo’n ongelooflijke doorbraak geven.

“Waarom praten we niet altijd op deze manier?”

Met ons programma gaan we op een speelse manier nieuwe verbindingen aan en diepgewortelde overtuigingen onder de loep nemen. We nodigen de klas uit om vanuit authenticiteit te bewegen in plaats van onderdrukking. Iedereen wil ECHT gezien en gehoord worden.

Met een uitgebalanceerd programma draagt Safe School bij aan een goede sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen en helpt Safe School het contact tussen de leerlingen onderling en met de docenten te verbeteren. De leerlingen worden zelfbewust, ontplooien hun mededogen en betrokkenheid naar elkaar toe.

Wil je dat het gonst binnen de school van positiviteit en creativiteit, dat leerlingen en docenten zich open stellen naar elkaar en er echt naar elkaar geluisterd wordt? Het programma draagt bij aan de verbetering van de sfeer tussen leerlingen onderling en interactie met docenten op uw school.

Download hier voor de brochure -> basisonderwijs

Download hier voor de brochure -> voortgezet onderwijs

Neem contact met ons op:

Tamara Hillebrandt – Directeur: 06 26 01 64 71
Lavinia Schenkhuizen – Coördinator: 06 11 58 45 50