In 2006 studeerde ik af aan de Theaterschool in Amsterdam. Mijn droom kwam uit…Ik mocht bijna elke avond voor een groot publiek mijn talent opvoeren. Ik stond in de grote musicals van Joop van den Ende en genoot ervan. Maar na een paar jaar, met zeven tot negen shows per week, wilde ik toch iets anders. Ik merkte dat ik niet alleen maar mijn kunstje wilde opvoeren. Ik zette er een streep onder en ging in een kledingwinkel werken en werkte periodes in de horeca. Ik merkte dat ik mijn sociale leven had gemist en genoot weer even van mijn vrijheid. In 2015 werd mijn goede vriendin Lavinia zwanger en zij vertelde mij dat Safe School een vervanger zocht. Ik had in die afgelopen jaren veel mooie verhalen van Lavinia gehoord en werd er heel blij van dat ik haar plekje in deze periode kon overnemen. Ik kwam terecht in een warme familie, werd omringd door mooie mensen met een eigen verhaal en voelde me direct thuis.

We werkten aan een nieuwe voorstelling, What’s Appening. In het begin vond ik het spannend. Op het toneel staan was ik gewend en een workshop geven was ook niet nieuw voor mij, maar de Safe Talk was een compleet nieuwe ervaring. De kinderen zaten in een kring en ik mocht het gesprek leiden. Prachtig om te merken dat ze hun maskers afdeden en ik deed hetzelfde. De mooiste, heftigste, moeilijkste onderwerpen kwamen naar boven. Iedereen vond herkenning en erkenning tijdens het gesprek. Hoe mooi is het te beseffen dat je er niet alleen voor staat en dat je je verhaal kunt delen. Na een dag Safe School ben ik dankbaar dat ik deel uitmaak van het team. Ik vind het geweldig dat ik kan werken met jonge kinderen die hun eerste stappen in de wereld zetten. Ze krijgen hier de kans om te laten zien wie ze echt zijn. Ook als er een traan over de wangen rolt, voel je hoeveel respect er komt van de andere kinderen. We sluiten de Safe Talk altijd positief af met een complimentenrondje. Persoonlijk vind ik dat één van de mooiste momenten. Er komt altijd weer een glimlach op het gezicht van de kinderen. Nu 2,5 jaar later ben ik nog steeds werkzaam bij Safe School en geniet nog van elke dag. Ik ben er zelf wel even uitgestapt omdat ik mama ben geworden van mijn kleine wonder Sam. Het heeft me nog meer doen beseffen hoe belangrijk het is dat een kind opgroeit in een liefdevol gezin waar het de aandacht krijgt die het verdient. Ik hoop dat we met Safe School nog meer scholen kunnen bereiken, zodat nog meer kinderen de kans krijgen hun verhaal te doen en thuis en op school zichzelf kunnen zijn.

By | 2018-02-24T13:19:02+00:00 februari 24th, 2018|Nieuws|